کاشی و سرامیک را بر روی دیوار، کف و در مواردی روی سقف میچسبانند. چسباندن کاشی یا همان عمل نصب کاشی با ملات سیمانی و یا با کمک چسب انجام میشود. چسب مدلهای خود را دارد و در ابعاد و ظرفیتهای مختلف قابلیت خرید دارد. چسب کاشی را میتوان روشی نوین و امروزی در امر نصب کاشی دانست و چندان قدمت ندارد. فرقی نمی کند که روی سطح سیمانی یا روی کاشیهای قبلی قصد نصب کاشی را داشته باشیم.
به هرحال میتوان از چسب کاشی استفاده کرد و تنها مواردی خاص باید رعایت شود. حال برای عزیزان این پرسشها بوجود میآید که: معایب و مزایا نصب کاشی با چسب چیست؟ چگونه میتوان کاشی را با چسب نصب کرد؟ نکات چسب کاشی کاشی کاری سنتی چیست؟ هرکدام از این روشها مزایا و معایبی دارند. در این مقاله قصد داریم به بیان معایب و مشکلات نصب کاشی با چسب بپردازیم.
انواع چسب کاشی کدام اند؟
چسب کاشی در دو مدل خمیری و پودری عرضه میشود. نوع خمیری آن در واقع یک چسب آماده است که نیاز به ترکیب شدن با آب را ندارد. این چسب بر پایه پلیمرها و ترکیبات هیدروفوئیک ساخته میشود. عمر مفید آن کوتاه و حدود 6 ماه است پس نمیتوان آن را بصورت دراز مدت برای استفاده ذخیره کرد. میزان حجم مورد نیاز برای استفاده از این چسب خمیری برای هر متر مربع 2 الی 3 کیلوگرم است که مقدار کمی نیست.
نوع پودری چسب کاشی بصورت یک پودر در کیسه یا جعبه فروخته میشود که باید حدوداً با 30 درصد وزن معادل آن مقدار پودر، با آب مخلوط شود. برای هر متر مربع کاشی کاری حدود 4 الی 5 کیلو از این ملات آماده شده بکار میرود. چسب کاشی پودری بصورت ترکیبی از سیمان و پلیمرهای ساخته شده جهت افزایش چسبندگی و مقاومت ساخته شده.
معایب استفاده از چسب کاشی
چسب کاشی برخلاف ملات سیمانی سنتی یک روش جدید است و نوآوریهای خاص خود را دارد. اما این مورد بدیهایی هم دارد و آن هم عدم سفت شدن مطلوب چسب خمیری در محیطهای مرطوب است. باید در یک محیط ایده آل و عاری از هرگونه آلودگی کاشیها چسبانده شوند. در صورتی که زیر سطح چسب، ناهمواری یا شکستگی یا ترک وجود داشته باشد، چیدن کاشی روی آن چسب کار اشتباهی است که باید انجام نشود. باید چند ساعت صبر کرد تا چسب خودش را بگیرد آن موقع میتوان کاشی را به دیوار یا سقف چسباند.
درز کردن چسب کاشیها از کنارهها به بیرون نباید اتفاق بی افتد و اگر اتفاق افتاد بهتر است فوراً با دستمالی مرطوب پاک شود. در چسباندن کاشی روی کاشی باید بدانید که نیاز است تا روی کاشی قبلی و پشت کاشیهای جدید، هر دو آغشته به چسب باشند تا چسبیدن آنها به هم به خوبی صورت بگیرد. در چسبهای کاشی زمانی که توصیه میشود تا کاشیهای چسب شده زده شده خیس نشوند، نزدیک 10 روز است. همچنین یک نکته مهم اینکه در چسباندن کاشیهای سقف بهتر است از ملات سیمانی استفاده شود و استفاده از چسب را فراموش کنید. زیرا مقاومت و ثبات کاشی را برای این کار میتواند نداشته باشد.
آموزش استفاده از چسب کاشی در کاشی کاری
حال اگر قصد استفاده از چسب کاشی وجود داشته باشد باید یک سری کار انجام شود. اولین آنها تمیز کردن سطح زیر کاشیها برای استفاده از چسب است. هرگونه ترک و شکستگی و یا نا هنجاری در زیر کاشیهای جدید، سبب ایده آل نشدن طرح نهایی میکند پس باید پاک و تمیز شود. بعد از آن نوبت به استفاده از ماله و پخش چسب آماده شده بر روی سطح میباشد. در مرحله بعد کاشیها تماماً با ظرافت و دقت کنار یکدیگر چسبانده میشوند. بعد از گذشت زمانی و خشک شدن چسب، زمان بند کشی آن میرسد و باید بند کشی با پودر مخصوص آن انجام شود. در نهایت میتوان گفت کاشیها چسبانده شده و فقط باید از رسیدن آب تا زمانی به آن جلوگیری شود تا کاملاً خودش را بگیرد.
چند نکته مهم در خرید چسب کاشی
برای خرید چسب کاشی باید به کیفیت و برند آن توجه کرد. کیفیت این محصول باید بالا باشد و از مواد مرغوب ساخته شده باشد زیرا کاشی کاری امر ساده و نا مهمی نیست. ممکن است این کاشی کاری تا سالیان سال برجای بماند و دلیل آن هم استفاده از چسب کاشیهای مرغوب است. البته باید این را هم در نظر گرفت که هرچقدر هم چسب کاشی با کیفیت باشد باز هم برای استفاده کاشی کاری کف یا دیواره استخر مناسب نیست.
مزایای استفاده از چسب کاشی
حال که معایب آن را گفتیم یک مورد از مزایای کاشی کاری با چسب را هم بگوییم. سرعت بالا در انجام کار و عدم وجود نیروی تخصصی در صورت دانستن نیازهای اولیه و ساده بودن کار و همچنین تولید نخاله کمتر از ملات سیمانی از مزیتهای استفاده از چسب کاشی بجای ملات سیمانی است. این موارد اگر چه بسیار جذاب و به صرفه به نظر میآیند اما در بحث ماندگاری و ثبات کیفیت در گذر زمان چنین چیزی آنقدر به صرفه نیست.
جایگزین کاشی کاری با چسب چیست؟
بههرحال کاشیهایی که میخریم و قصد نصب آنها را داریم باید با ملاتی به روی سطح چسبانده شوند. این کار میتوان بجای چسب با جایگزین بهتری انجام شود و آن هم ملات سیمانی است. آنچه از ملات سیمانی سنتی میدانیم، چسبندگی بسیار قوی و ماندگاری طولانی است. این روش نه تنها برای کاشی کاری دیوار و کف بلکه برای سقف نیز جواب میدهد.
آنچه در نهایت از یک چسبنده قوی برای نگه داری کاشی کاری در مکانهای مختلف میخواهیم همان ملات سیمانی است. در مساجد، امکان قدیمی و خانهها و هرجا که کاشی کاری قدیمی دیده شود، استفاده از سیمان نیز وجود داشته است. پس دیدیم که با وجود در دسترس بودن ملات سیمانی بهترین کار همان استفاده از روشهای قدیمی نصب کاشی است.
خرید چسب کاشی را از کجا انجام دهیم؟
با تمام معایبی که از این روش گفته شد ولی مزایای آن را هم شنیدیم. بههرحال ممکن است تصمیم داشته باشید برای کاشیهای دیوار آشپزخانه خود از چسب کاشی استفاده کنید و نیاز دارید تا آن را تهیه کنید. فروشگاههای معتبر و برندهای با کیفیت باید مقصد شما باشد. اگر از خریدی که قرار است داشته باشید مطمئن نیستید و نمیدانید که تصمیمتان چیست، بهتر است با شمارههای موجود در وبسایت هیربدنگاره تماس بگیرید تا با آنچه برای کار کاشی کاری شما بهتر است راهنمایی شوید.
باید این نکته استثنائی را هم خاطر نشان شد که برند هیربدنگاره با تعهد و دقت در کار خود، خدمات کاشی کاری را به صورت صفر تا صدی از ثبت طرح و فروش کاشی تا نصب آن بصورت کامل انجام می دهد.