در هنگام بازسازی یا نوسازی حمام و سرویس بهداشتی یا هرجایی که کاشی کاری داشته باشد، گاها پیش می آید که قصد نصب کاشی های جدید را دارید. اما کندن و تعویض کاشی های قبلی سختیهای خاص خودش را دارد و زحمت زیادی دارد. راه حلی که در اینجا پیشنهاد میشود، چسباندن کاشی روی کاشی است. با در دست داشتن مواد لازم برای چسباندن کاشی، و اطلاع از نحوه چسباندن کاشی روی کاشی و نکات مهم در چسباندن کاشی روی کاشی دیگر آماده انجام این کار هستید. البته لازم به ذکر است که نصب کاشی خود پروسه ای است که نیاز به نصاب حرفه ای و فردی دارد که در این زمینه مهارت کافی را داشته باشد. پس چسباندن کاشی روی کاشی هم نیاز به فردی با تجربه و دانش کافی در این زمینه دارد تا نسبت ملات و نحوه آماده سازی و کارهای دیگر را بلد باشد. وبسایت برند هیربدنگاره در این مقاله راهنمایی جامع چسباندن کاشی روی کاشی و اصول و نکات این کار را برای شما عزیزان فراهم کرده است. با ما همراه باشید.
آماده سازی لوازم مورد نیاز چسباندن کاشی روی کاشی
در این مرحله لازم است تا مواد مصرفی و ابزار مورد نیاز این کار فراهم شود. لوازم مورد نیاز شامل کاشیهای جدید، ملات سیمان، پودر بندکشی و ابزار کار مورد استفاده است. در واقع شاید در اینجا استفاده از چسب کاشی هم صورت بگیرد که در این مورد چسب کاشی هم به لوازم مورد نیاز افزوده میشود. قبل از اینکه به ادامه مراحل بپردازیم بهتر است تفاوتهای چسب کاشی و سیمان را بیان کنیم و بگوییم استفاده از کدام یک بهتر است؟
چسب کاشی یا سیمان، کدام برای چسباندن کاشی روی کاشی
تصور کنید قصد دارید کاشیهای جدید را روی کاشیها یا سرامیکهای قدیمی بچسبانید. این کار معمولاً به دو روش رایج استفاده از چسب کاشی یا سیمان انجام میشود. در واقع هرکدام از این روشها مزایا و معایبی دارند که قصد بیان آن را داریم.
استفاده از چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی باعث میشود تا کار خیلی سریعتر پیش برود و همچنین از لحاظ هزینه ای صرفه بیشتری دارد. زحمت و میزان کار فیزیکی آن هم از استفاده از سیمان کمتر است. اما این روش برای زمانی کاربرد دارد که کاشیهای سطح زیرین صاف و یکدست باشند و خرابی یا پریدگی نداشته باشند. وگرنه سطح رویی یکدست نمیشود. راه حل هم این است که ابتدا سطح زیرین را صاف و یکدست کنید با استفاده از دوغاب سیمان. سپس به استفاده از چسب کاشی بپردازید.
استفاده از سیمان اما مزیتهای خودش را دارد که شامل اطمینان کامل از سفت ماندن کاشیها است و دسترسی و کاربرد بیشتری دارد. سیمان برخلاف چسب کاشی در وجود نم و رطوبت چندان از خودش واکنش نشان نمیدهد و برای مثال در سرویس بهداشتی و حمام، سیمان برای چسباندن کاشی روی کاشی بهترین ملات است.
پس در نتیجه باید گفت استفاده از چسبهای کاشی روشی مدرن و امروزی برای راحتی کار و کم کردن زمان چسباندن کاشی روی کاشی است. و ملات سنتی از نظر مقاومت و چسبندگی به سطح زیرین برتری بر چسب دارد.
آماده سازی ملات کاشی
پس از آنکه از یکدستی و صافی و همچنین تمیز بودن کاشیهای زیرین مطمئن شدید، باید ملات چسباندن کاشی ها را آماده کنید. چسبها دارای توضیحاتی روی بسته محصول خود هستند. اما برای استفاده از روش کمک از سیمان، باید ماسه سنگ و سیمان و یک چسب بتنی را مخلوط کرده و روی سطح پخش کنید. تمامی مراحل در روش استفاده از چسب کاشی و دوغاب سیمان شبیه هم هستند بجز همین مرحله ای که ذکر شد. در ادامه باید چسب کاشی یا ملات سیمانی را روی کاشیهای زیرین با ماله پخش کرده و با سطح شیاردار آن، ملات سیمان را شیار شیار کرده و سپس تمامی کاشی ها را روی کاشیهای زیرین بچسبانید. پس از آن فرصت کافی برای خشک شدن کاشیهای زیرین لازم است. پس از حدود یک روز که از چسبیدن کامل کاشیها مطمئن شدید وقت آن رسیده تا بند کشی را برای کاشیهای جدید انجام دهید. و در پایان این مرحله کار چسباندن کاشی روی کاشی به پایان رسیده است.
مزایا و معایب چسباندن کاشی روی محصولات قدیمی
این کار مزایا و معایب خود را دارد که بسته به شرایط و نوع فضا ممکن است معایب آن بوجود نیاید. به بیان این موارد میپردازیم تا موضوع را بهتر متوجه شوید.
از مزایای این روش میتوان به سرعت اجرای بالای کار و صرفه اقتصادی بیشتر، تولید ضایعات کمتر و کمتر شدن هزینه زیر سازی اشاره کرد. و اما معایب آن که افزایش ارتفاع کف است. این مورد گاها به مزیت هم تبدیل میشود اما در سرویس بهداشتی و حمام ممکن است سبب بسته نشدن یا گیر کردن درب ورودی شود.
نکات مهمی که در چسباندن و نصب باید بدانید
در این قسمت به بیان نکات مهمی که در چسباندن کاشی روی کاشی با آن مواجه میشوید میپردازیم.
- روی کاشیهای خیلی قدیمی که بسیار شکننده و ظریف شده اند کاشی نکنید. این کار سبب شکستن راحتتر کاشیهای رویی هم میشود.
- از افزایش دقیق ارتفاع و محاسبه آن غافل نشوید تا بعداً به مشکل نخورید.
- قبل از زیر سازی با ملات سیمانی یا چسب، کاشیهای زیر را کاملاً بررسی کنید که شکستگی، لقی یا ناهمترازی نداشته باشند. این مورد باید قبل از اقدام به نصب کاشی جدید برطرف شود.
- در جاهایی که بحث استفاده از آب وجود دارد مانند کاشیهای کف حمام و سرویس بهداشتی، باید شیب بندی و رعایت ارتفاع متناسب سطح برای هدایت آب به یک سمت مشخص انجام شود.
- بندکشی باید به درستی در کاشی های جدید صورت بگیرد تا لبه ها و گوشه ها در جای خود ثابت بمانند و همچنین آب به زیر کاشی ها نرود.
- اگر از چسب برای چسباندن کاشی استفاده می کنید از کیفیت و مرغوبیت آن مطمئن شوید تا ماندگاری و چسبندگی کاشی ها در گذر زمان دچار سستی نشود.
- چسب کاشی در انواع خمیری و پودری یا پرسلان استفاده میشود. که باید جزئیات هرکدام بررسی شود و سپس به استفاده از نوع مورد نیاز بپردازید.
آیا این مورد کار درستی است؟
بله این کار اگر با رعایت اصول و مواردی که گفته شد انجام شود، شامل صرفه زمانی، اقتصادی و انرژی است تا با زحمت کمتر کاشیهای جدیدی روی کار قبلی نشانده شود. این روش بدون سروصدا و بدون ایجاد مزاحمتهای صوتی برای استفاده در ساختمانهای مسکونی و ادارات بسیار مرسوم است. در طی یک روز کار یک نصاب، میتوان عمل چسباندن کاشی روی کاشی را برای کف سرویس بهداشتی یا حمام انجام داد. در دیوارهای خانه و مخصوصاً دیوار آشپزخانه این کار به زمان بیشتری شاید نیاز داشته باشد که بسته به نظر نصاب متفاوت است. برند هیربد نگاره با تولید بهترین کاشیهای سنتی و مدرن، طیف وسیعی از انتخابها را برای عزیزان فراهم کرده است تا بصورت تلفنی و یا مراجعه به وبسایت این برند پر افتخار، اقدام به ثبت سفارش کنند.