تولید، تهیه و طرز تهیه کاشی سنتی موضوعاتی هستند که در این مقاله بررسی میکنیم. آنچه نام کاشی سنتی را ماندگار کرده است، کاربرد آن در کشورمان از زمانهای دور است. کاربردی که به لطف تولید مداوم و پیشرفتهتر شدن روند، همواره بیشتر از قبل شده است. امکان ندارد وارد یک مسجد یا مکان تاریخی جذاب و دیدنی شوید؛ و اثری از کاشیهای سنتی نبینید.
تولید کاشی سنتی
کاشی سنتی از روزگاران قدیم در کشورمان تولید و استفاده شده است. کاشی سنتی در طرحها و ابعاد مختلفی برای مصارف گوناگون مانند تزئینات در مساجد، زیارتگاهها، خانهها و حتی رستورانهای سنتی تولید میشود. در گذشته، طراحی و تولید کاشی یک روند پیوسته و کاملاً دستی بوده است. امروزه تولید کاشی سنتی با کورههای پخت خودکار و طرحهای آماده از قبل بسیار سادهتر شده است. همچنین سهولت کار، سبب امکان ساخت کاشی در تعداد بسیار بالا شده است.
طرز تهیه کاشی سنتی
این فرایند به طور کلی شامل مراحل انتخاب و استخراج مواد خام اولیه، تنظیم نسبت مخلوط کردن و پودر کردن مواد خام، تنظیم رطوبت و مخلوط کردن، قالب دار کردن، لعاب دار کردن و پخت است.
مواد خام ساخت کاشی به نسبت مشخص بسته به نوع کاشی ترکیب میشوند. برای مثال، مقاومت کاشی سنتی کف یک رستوران سنتی با مقاومت کاشیهای سنتی مسجدی متفاوت است. این تفاوت در مقدار خاک رس (یا سیمان) و مواد دیگر افزودنی مشخص میشود. با ترکیب کردن مواد مورد نظر با آب، گل یک دست و خمیر مانندی بدست میآید.
این مخلوط برای خشک شدن درون دستگاههای خشک کن یا در معرض نور آفتاب قرار بگیرد. مخلوط خشک پودر رس، تالک و سایر مواد خام، برای پخته شدن به درون کورهها میروند.
آخرین مرحله در تولید کاشی، مرحله لعاب زنی و پخت کاشی خام است. لعاب کردن روی سطح بدنه کاشی به منظور ایجاد رنگ، طرح و نقش مطلوب و نیز برخی کیفیتهای فنی از جمله شیشه ایی شدن، غیر قابل نفوذ شدن، مقاومت در مقابل مواد شیمیایی و افزایش سختی صورت میگیرد. در گذشته پخت کاشی در دو مرحله جداگانه، قبل و بعد از لعاب زنی صورت میگرفت. بدین معنی که پس از تهیه کاشی خام، یک مرحله پخت برای عمل آوری جسم کاشی صورت میگرفت و مرحله دوم پخت پس از لعاب زنی و برای یکپارچه شدن لعاب با جسم کاشی صورت میگرفت.
در حال حاضر نیز این روش در برخی از کارخانههای کاشی سازی در سطح جهان رواج دارد. روش دوم که در سالهای اخیر متداول شده، پخت یک مرحله ایی است که در آن ابتدا دوغاب لعاب روی کاشی خام اعمال شده و پس از لعاب زنی، یک مرحله پخت صورت میگیرد. کاشیهای خام سیمانی به علت گیرش شیمیایی و کسب مقاومت نیازی به پخت اولیه نداشته و بنابراین این مرحله را طی نمیکنند.
تهیه کاشی سنتی
شاید بپرسید: کاشی سنتی از کجا بخرم؟ یا اینکه بهترین محل برای تهیه کاشی سنتی کجاست؟ پاسخ: بهترین فروشگاه تولید و پخش کاشیهای سنتی با کیفیت بالا هیربدنگاره است.
کاشیهای تولید شده در مجموعه هیربدنگاره، از ارزش کیفی بسیار بالایی برخوردار هستند. استانداردهای طراحی و ساخت، در تمامی انواع کاشیهای ما رعایت میشوند.
هیربدنگاره بزرگترین تولید کننده کاشی سنتی و اجرا کننده طرحهای معماری در ایران، آماده انجام خدمات طراحی و تولید کاشی سنتی در مدل و طرح مورد نظر مشتریان است. برای خرید کاشی و ثبت سفارش با شماره 09158270219 تماس بگیرید.
تولید انواع کاشی سنتی
کاشیهای تولید شده در مدلهای هفت رنگ، معرق، گره، جسمی و تزئینی همگی در دسته کاشیهای سنتی قرار میگیرند. هرکدام از انواع کاشیهای نامبرده در مکانی خاص استفاده میشود. زمان تولید و پروسه ساخت هر مدل کاشی، متفاوت از دیگری است. برای مثال تولید کاشی هفت رنگ از ابتدا تا دریافت یک کاشی خشک و آماده لعاب کاری شده، زمان کوتاهتری نسبت به یه کاشی معرق میخواهد. مجموعه ای که دستگاه های لازم و دانش کافی برای تولید کاشی سنتی را داشته باشد؛ می تواند تمامی این مدل ها را بدون هیچ مشکلی تولید کند.
کاشی سنتی تهران
همچنین در تمامی شهرهای ایران از جمله تهران، امکان تهیه کاشی سنتی از مجموعه ما فراهم شده است. کاشی کاری سنتی در شهر تهران کاربرد بیشتری نسبت به دیگر شهرها دارد. برای مثال تهیه کاشی سنتی در تهران، یکی از مهمترین نیازهایی است که ما در تامین آن متخصص هستیم.