بهترین روش های آجر کاری سنتی + راهنمایی خرید و سفارش نصب

آجر کاری سنتی

آجرکاری سنتی هنری زیبا و محکم

معمار سنتی از میان مصالح ساختمانی از آجر بیش از هر ماده دیگری استفاده می‌کند. او آگاهانه و با مشاهده تمامی جوانب امر آجر را برمی‌گزیند. آجر برای او هم عامل سازه ای و ساختمانی و هم وسیله سازنده نماهاست. آجر از خشت مقاوم‌تر و از سنگ سهل الوصول تر است.گذشته از این ها آجر به سهولت می‌تواند به هر اندازه ای درآید، در هر جهتی به کار آید و سازه‌های پیچیده و نماهای منقوش و گرم و زنده بسازد. به این خاطر از آجر برای انواع عناصر سازه ای (پی، پایه، پوشش) انواع حایل‌ها، نماهای داخلی و خارجی با تزیینات پیچیده، کف سازه و… استفاده‌های فراوانی شده است.

خاصیت دیگر آجر در ایجاد نقوش و بافت‌های گوناگون است. به لحاظ ابعاد کوچکش به مثابه حروف الفبا در زبان است که با آن می‌توان کلمات و جملات گوناگون ساخت. همان‌طور که گفته شد، آجر عنصر اصلی دست معمار سنتی و بناهای سنتی است. برند هیربد نگاره با تخصص بی نظیر خود در زمینه آجر کاری سنتی، انواع نقوش و طرح‌های جذاب را با بهترین کیفیت برای عزیزان اجرا می‌کند.در ادامه به توضیح کامل انواع آجر کاری سنتی و نحوه درخواست آن می‌پردازیم.

انواع آجر چینی سنتی

آجر چینی سنتی یا آجرکاری سنتی از روش‌های مختلفی بهره می‌برد. بسته به نظر افراد و دیگر ویژگی‌های بنا، انتخاب نوع آجر چینی مهم و تاثیر گذار است. انواع آجر چینی سنتی را در ادامه معرفی می‌کنیم.توجه داشته باشید که در معماری سنتی تنها آجر و آجر کاری نمی تواند یک کار عالی تحویل دهد بلکه ترکیب آن با دیگر نقش ها مثل کاشی سنتی است که زیبایی خاص خود را نشان می دهد

آجرکاری مشبک جناغی

این روش یکی از انواع راه‌های آجرچینی سنتی است که در آن آجرها نسبت به هم با زاویه عمود چیده می‌شوند. استفاده از آجرچینی جناغی در سر در مکان‌های تاریخی و نمای بعضی قسمت از پل‌ها دیده می‌شود. همچنین در کف بعضی جاذبه‌های تاریخی و یا منازل استفاده از آن را می‌بینیم. امروزه از روش آجرکاری جناغی استفاده‌های بیشتری می‌بریم و آن را در نماهای مختلفی ا جمله نمای ساختمان، دکوراسیون قسمت‌های مختلف رستوران‌ها و سفره خانه‌های سنتی، و همچنین حیاط خانه‌ها می‌بینیم. جنبه زیبایی در این شیوه آجرکاری با بکاربردن رنگ‌های مختلفی از آجر، دلپسند و خوش رنگ می‌شود.

آجر کاری سنتی به روش رگ چینی

مدل رگ چینی از روش‌های مشهور آجرچینی سنتی می‌باشد که در آن با کنار هم قرار دادن آجرهایی که یک رنگ دارند، شکل‌های مختلفی ساخته می‌شود. چگونگی قرارگیری آجرها در این روش و زاویه ای که با دیوار و آجر کناری خود می‌سازند سبب متفاوت بودن طرح‌های آن می‌شود.در آجر چینی به روش رگ چینی، نقش‌های متفاوت و جذابی می‌توان ایجاد کرد. مهم‌ترین آن‌ها شامل راسته، کله، نیم نما، قد نما، لاریز و روش‌هایی که از ترکیب این مدل‌ها بدست می‌آید است. در میان این روش‌ها هم مرسوم‌ترین و پر استفاده ترین مدل، راسته است که آجر بصورت خوابیده و از پهلو قابل مشاهده است.

بکاربردن آجر کاری سنتی رگ چینی و مخصوصاً چینش بصورت راسته، نمای ساختمان‌های امروزی را نیز تشکیل می‌دهد. به شکلی که شاهد به‌کارگیری این روش با آجرهای قرمز رنگ در نمای ساختمان‌های لوکس با معماری مراکشی و همچنین قسمت‌هایی از بازارهای تجاری در سراسر دنیا هستیم. این امر نشان دهنده بین المللی بودن استفاده از طرح‌های آجر کاری سنتی می‌باشد.

روش بادبزنی

روش بادبزنی که از دیگر روش‌های عامه پسند آجرکاری سنتی است؛ با استفاده از آجرهایی که دوتا دوتا بصورت عمودی و افقی کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تشکیل می‌شود. در این روش می‌توان از رنگ‌های مختلف آجرها بهره برد. جالب است بدانید که حتی استفاده از آجرهایی با رنگ مخالف و تضاد، هارمونی جذابی در نمای کلی ایجاد می‌کند که حس معماری اسلامی را زنده می‌کند. در جکوزی‌هایی که امروزه با نمای خاصی می‌خواهند زیبایی و خاص بودن معماری سنتی را نشان دهند، از آجر کاری سنتی بادبزنی استفاده می‌کنند.

آجر کاری سنتی به روش آبشاری

آجر کاری سنتی آبشاری بیشتر برای چیدمان آجر نما به کار می‌رود. این مدل آجر چینی سنتی، در نمای کلی شکل موجی ادامه دار که در قسمت‌های مختلف تکرار می‌شود را به خود می‌گیرد. قرار دهی آجرها با نظمی خاص که هر آجر تا جایی از طرح از آجر پیشین بیرون تر باشد و از جایی به بعد تا انتهای طرح رفته رفته این بیرون زدگی به فرورفتگی تبدیل شود یکی از مدل‌های مشهور آجرکاری سنتی آبشاری است.این طرح آجرکاری سنتی نمای ساختمان‌ها در داخل و خارج از کشور بسیار مورد استفاده است.

روش گل اندازی

در آجر چینی سنتی گل اندازی، ایجاد طرح‌های مختلفی از گل را شاهد هستیم. این روش در کشورمان قدمتی تاریخی و دیرینه دارد. در بسیاری از بناهای تاریخی مانند مناره‌ها و مساجد قدیمی و همچنین بازارهای بسیار قدیمی از این روش استفاده می‌شده. امروزه نیز می‌توان از آجرکاری سنتی به شیوه گل اندازی در ساخت نمای سنتی استفاده کرد. در یزد شاهد بهترین مدل های استفاده از این مدل آجر کاری سنتی هستیم.

آجر کاری معقلی

در این روش آجر کاری سنتی استفاده از کاشی و آجر بصورت همزمان است. نمایی بسیار چشم نواز و شکیل از ترکیب این دو عنصر مهم معماری ایرانی بدست می آید. استفاده از آجرچینی سنتی معقلی از زمان های خیلی دور در ایران رواج داشته و امروزه هم استفاده آن را در استان های مختلف کشورمان شاهد هستیم.

روش فخرومدین

از دیگر روش‌های خاص و بسیار زیبای آجرکاری سنتی ایرانی، فخرومدین است که استفاده‌های بی شماری از آن را دیده ایم. در این روش آجرها با فواصل مشخصی از یکدیگر قرار داده می‌شوند. فضایی که بین هر دو آجر ایجاد می‌شود الگوی هندسی یکسانی با دیگر فضاهای بین آجری دارد. شکل‌هایی مانند گل، مربع، مستطیل و لوزی از شکل‌های مطرح این روش هستند. نوری که از این فواصل می‌گذرد سایه زیبایی بر روی زمین می‌سازد. از روش آجرکاری سنتی فخرومدین بیشتر در باغ‌ها و رستوران‌های سنتی استفاده می‌شود.

هیربد نگاره متخصص و باتجربه در زمینه آجرکاری سنتی

برند هیربد نگاره فعالیت‌های زیادی در زمینه‌های معماری سنتی اسلامی انجام می‌دهد. آجر کاری سنتی یکی از برترین تخصص‌های ما است. طراحان و کارشناسان مجموعه هیربد نگاره با دانش و سلیقه ماهرانه‌ای که در این عرصه دارند، با استفاده از بهترین آجرهای طرح دار و نسوز، نمای مورد نظر عزیزان را به بهترین شکل اجرا می‌کند. از حسن‌های این برند مشهور انجام صفر تا صد کار آجرکاری سنتی است. از خرید آجر تا نصب آن و رفع ایراد نما بصورت کامل با دستان متبحر افراد مجموعه هیربد نگاره صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *