آموزش اصولی نصب کاشی و سرامیک

نصب کاشی

کاشی و سرامیک از گذشته‌های دور در ساختمان سازی و طراحی نما کاربرد بسیار زیادی داشته اند. نصب کاشی و سرامیک بر روی سطوح کاری است که اگر خود فرد آن را انجام ندهد، باید آن را به نصاب سپرد. حال که می‌دانیم نصب کاشی و سرامیک امری اجتناب ناپذیر است چرا خودمان آن را یاد نگیریم؟ از صفر تا صد و کلیه مراحل نصب کاشی و سرامیک چندان وقت زیادی برای یادگیری نمی‌خواهد و براحتی می‌توان آن را فرا گرفت. در این مقاله قصد داریم راهنمای جامع و کامل نصب کاشی و سرامیک را برای عزیزان شرح دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

تفاوت کاشی و سرامیک در نصب

سرامیک نوع خاصی از کاشی است که برای تهیه شدن حرارت بیشتری دیده و از حیث مقاومت‌های فیزیکی و ضد نفوذ بودن در برابر آب بیشتر تقویت شده است. ضخامت و ابعاد طولی در سرامیک‌ها بیشتر می‌شود و این ویژگی آن‌ها است. برای نصب کاشی و سرامیک روش‌های مختلفی وجود دارد که به بیان هر یک می‌پردازیم. همچنین باید گفت که کاشی ها گاها طرح هایی غیر صاف و غیر مستطیلی دارند و نمی توان در پروسه نصب مانند سرامیک با آن ها برخورد کرد.

آموزش کاشی کاری کف

کاشی کاری کف مراحلی دارد که همانند سرامیک در این قسمت‌ها باید اصولی رعایت شود. در ادامه به بیان مراحل بصورت جدا و مفصل می‌پردازیم.برای چسباندن کاشی روی کف باید ابتدا زیرسازی کرد. زیرسازی به معنی انجام یک سری اعمال برای آماده شدن نصب کاشی است که هرچه با کیفیت بهتر و دقیق‌تر انجام شود، کاشی راحت‌تر و با مواد مصرفی کمتری به کف می‌چسبد. با ملات ماسه سیمان یا سیمان کوبیده شده نیاز است تا حدود 3 سانتی متر کف را ملات کشید و بصورت یکدست درآورد.

در واقع این یکدست بودن کف و نداشتن هیچ ناهمواری، به لق نبودن کاشی در آینده کمک می‌کند. پس از آن وقت این رسیده که ملاتی با ماسه و سیمان به نسبت 1 به 5 آماده شود. یعنی که هر مقدار که ماسه استفاده می‌شود، 5 برابر آن سیمان با آن مخلوط شود و با آب بوسیله همزن برقی هم زده شود. بهتر است تا حداکثر 20 دقیقه بعد از اینکه ملات سیمانی آماده شد، به کمک ماله روی سطح پخش شود.

سپس باید با قسمت شیار دار ماله، سیمان روی زمین شیار شیار شود. پس از آن باید کاشی یا سرامیک را بصورت دقیق در کنار هم چید تا کل سطح پوشانده شود.
نکته: برای نصب کاشی و سرامیک، از ملات سیمانی بیشتر از چسب کاشی استفاده می‌شود.گاها پیش می‌آید که سطح کاملاً هموار نیست و در قسمت‌هایی لوله‌های تأسیسات از سطح بیرون آمده اند.

در این شرایط باید از گردبر استفاده کرد و برش‌های دایره ای زد. برای نشکستن و خراب نشدن کاشی می‌توان از چسب کاغذی روی کاشی استفاده کرد. در نهایت پس از آنکه کاشی یا سرامیک روی سیمان گذاشته شد باید با یک پتک پلاستیکی روی تمام نقاط آن ضربه زد تا حباب‌های هوای زیر آن خارج شود.شاید این سوال پیش بیاید که چطور فاصله یکسان و بندهای صاف میان کاشی و سرامیک ها را حفظ کنیم؟ جواب در استفاده از اسپیسر در مدل‌های کلیپس و گوه است. این ابزار بین هر دو کاشی بسته به ابعاد آن‌ها به تعداد 2 یا چند عدد قرار می‌گیرند و حفظ فاصله را انجام می‌دهند.

بند کشی کاشی و سرامیک

پس از آنکه ملات یا چسب خود را گرفت و سفت شد، با جدا کردن اسپیسرها زمان آن رسیده تا با پودر بندکشی یا دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ بوسیله یک کاردک پلاستیکی روی کل کاشی و سرامیک‌ها کشیده شود. در این کار سبب پر شدن فضاهای خالی بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها می‌شود. به جهتی هم از نفوذ آب به زیر کاشی‌ها جلوگیری می‌کند و هم از تکان خوردنشان جلوگیری می‌کند. پس از آن به وسیله اسفنجی خیس، روی کاشی‌ها باید کشید تا این پودر بندکشی یا دوغاب سبب تغییر رنگ کاشی نشود.

نصب کاشی و سرامیک روی دیوار

چسباندن کاشی و سرامیک روی دیوار بصورت دائم، می‌تواند به چند شکل انجام بگیرد. در اینجا به سه روش جامع و اصلی آن که شامل نصب کاشی و سرامیک با چسب، ملات سیمان یا بصورت خشک می‌پردازیم. در نهایت یک روش هم که اجرای سرامیک به روش اسکوپ هست را توضیح مختصری می‌دهیم.

چسباندن کاشی و سرامیک با ملات سیمانی

به دلیل نا صافی و نا همواری‌های دیوار، از دوغاب سیمان روی سطح استفاده می‌شود. باید حدود 4 سانتی متر کار کرد. پس از آن سرامیک‌ها بصورت یک ردیف کنار هم چیده می‌شوند و برای ایستادن آن‌ها قبل از سفت شدن ملات از میلگرد یا گل حاصل از خاک رس استفاده می‌شود. مرحله بعد شامل استفاده از شمسه و تراز برای کسب اطلاع از صافی و یک دست بودن دیوار است. در اجرای رج آخر که معمولاً به سطح بالایی می‌چسبد، می‌توان کاشی را مدتی درون آب قرار داد تا زنجاب شود و سپس با استفاده از سیمان سفت بصورت فشاری جای‌گذاری شود.

اجرای کاشی و سرامیک کاری با چسب

در این روش که بجای استفاده از ملات سیمانی از چسب کاشی استفاده می‌شود، باید چسب مورد نظر که از نوع خمیری یا پودری است و اقدام به آماده کردن آن شده، به پشت کاشی و همچنین به سطح دیوار مالیده شود. بعد از آن حدوداً 10 دقیقه فرصت هست تا چسب خودش را بگیرد و باید در این مدت محدود کاشی یا سرامیک به دیوار چسبانده شود.

نکته مهم: در ابعاد بزرگ کاشی و سرامیک باید از میزان زیاد چسب مورد استفاده استقبال کرد و از کیفیت خوب این نوع چسب‌ها استفاده کرد، زیرا ول کردن و افتادن کاشی یا سرامیک در صورت نچسبیدن درست محتمل است.

اجرای سرامیک به شکل خشک

شاید بپرسید که چگونه بدون چسب یا ملاتی که نیاز به خشک شدن داشته باشد، می‌توان سرامیک را به دیوار چسباند؟ باید بگوییم روش‌هایی امروزه رواج پیدا کرده که در دو نام روش خشک پیدا و پنهان انجام می‌شوند. در نصب سرامیک با روش خشک پیدا یا آشکار، هر قطعه سرامیک از بالا و پایین توسط چند قلاب گرفته می‌شود و از سقوط آن جلوگیری می‌شود. این روش یکی از امن‌ترین راه‌ها برای نصب کاشی و سرامیک روی دیوار است تا در هنگام زلزله و تکان خوردن سطح سرامیک‌ها سقوط نکنند. در نصب سرامیک با روش خشک پنهان، با استفاده از مته پشت هر قطعه سرامیک چهار سوراخ تشکیل می‌شود تا قلاب‌ها با پیچ‌های خاصی که از یک طرف به پروفیل افقی وصل شده اند، به سرامیک‌ها هم متصل شوند. در این روش بدلیل پنهان بودن ابزار مورد استفاده برای نصب سرامیک، به آن روش پنهان می‌گویند.

نصب سرامیک با اسکوپ

اسکوپ که قطعه ای فلزی و ضد زنگ است، به شیارهایی که توسط سنگ فرز در پشت سرامیک ایجاد شده می‌چسبد. به چند قطعه از آن نیاز هست تا کاملاً از لحاظ سفت ایستادن سرامیک روی دیوار مطمئن شویم. در نهایت پس از آنکه چندین اسکوپ در پشت سرامیک نصب شد، به پایه‌های موجود بر روی دیوار قلاب می‌شود. این روش هم یک روش ایمن و مطمئن برای ثابت ماندن سرامیک در زمان طولانی است. سهولت اجرا و هزینه‌های نصب پایین هم در این روش گنجانده می‌شوند.

در نهایت باید گفت که نصب کاشی و سرامیک امروزه به روش‌های مختلف و با ابزار آلات مختلفی انجام می‌شود که بر اساس محل استفاده و ابزارهای موجود در دسترس، انتخاب به عهده فرد است. در این مقاله از هیربدنگاره آموزش کامل نصب کاشی و سرامیک را به شما عزیزان آموختیم. امیدواریم که استفاده کامل را از آن ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *